Exempel

[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1542222575574{margin-bottom: 0px !important;}”]

Tjänster

[/vc_column_text][vc_separator color=”custom” align=”align_left” border_width=”3″ el_width=”10″ accent_color=”#e77d27″][vc_single_image image=”2930″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Besiktning

Den helt säkra och ofarliga arbetsplatsen finns inte, men den ska inte innehålla fel och fällor som går att undvika. Genom att låta göra en säkerhetsbesiktning, säkerställer du som ansvarig att allting fungerar som tänkt.

Då vi besiktigar lås och säkerhetsutrustningen i din anläggning får du en rapport över aktuell status.

Om det sedan är något som behöver bytas, rengöras, smörjas eller införskaffas, så ger vi dig tips till ”egenvård” eller ger ett kostnadsförslag om du vill att vi ska utföra jobbet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Installation

Vår strävan är att alltid utföra våra installationer på ett professionellt, funktionsmässigt, ekonomiskt och snyggt sätt.
Tack vare vår duktiga personal, hanterar vi hela registret av säkerhetsinstallationer och kan utföra installationer i nästan alla typer av dörrar och fönster.

Vi kan givetvis installera alla produkter som vi säljer. Allt ifrån små enkla haspar till avancerade elektromekaniska lösningar.
Vi satsar mycket på utbildning så att vår personal löpande skall hålla sig uppdaterade över installation av de nya produkter som kommer ut på marknaden. Vi finns främst i Örebroregionen men vi gör även installationer i övriga landet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Lås- och skåpöppning

De flesta dörrar och skåp har till uppgift att skydda olika värden mot stöld och åverkan.

Styrka och kvalitet varierar kraftigt men då det gäller större värden brukar även skåp och dörrar bli kraftigare och starkare. Då något händer (ex. en borttappad nyckel eller krånglande kodlås) kan det ofta vara svårt, för att inte säga omöjligt, att komma in i dessa dörrar.

Är det en enklare dörr eller skåp, så kan de ibland öppnas med våld av gemene man, men orsakar då ofta skador som kan vara svåra och/eller dyra att återställa.

Vi har rutinerade låstekniker och certifierad värdeförvarings- tekniker som kan de flesta typer av dörrar och värde-förvaringsenheter. Vi har därmed kapacitet att öppna det mesta, med minsta möjliga åverkan.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Reparationer

Förutom alla installationer av nya produkter jobbar vi dagligen med service och reparationer av nya och gamla lösningar. Felen som uppkommit kan bero på vitt skilda orsaker men ofta är produkterna utslitna efter många års användning, ibland felaktigt handhavande och dessvärre ibland på grund av något fel i den levererade produkten.

Därtill kommer många fall av inbrottsförsök och skadegörelse. Vi kan oftast direkt på platsen reparera skador på dörrfoder med mera och samtidigt montera nya lås och cylindrar.

Vi har även personal med utbildning och gedigen erfarenhet av svetsarbeten på exempelvis galler, bommar och brytskydd. Vi försöker alltid, och lyckas ofta med att reparera det som felar (om det är mer praktiskt och ekonomiskt fördelaktigt än ett utbyte).[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Utbildning

Vi erbjuder många olika utbildningar runt lås & säkerhetsfrågor och har flera färdiga utbildningspaket. Vi kan dessutom utforma kurser efter dina specifika behov.

Utbildningslängden varierar beroende på inriktning och innehåll och genomförs som hel- eller halvdagsutbildning. Vi varvar ofta teori med praktik och ordnar med fika och lunch i våra lokaler.

Några av de grupper som vi utbildar:

  • Industri- och fastighetspersonal
  • Polis- och Räddningspersonal
  • Bostadsrättsföreningar
  • Kommun- och Landstingspersonal

Då vi använder oss av mycket teknik, verktyg, demoutrustning och andra hjälpmedel, vill vi helst hålla utbildningar i våra egna lokaler men vi kan i vissa fall, även komma ut till din verksamhet.

Utbildarna har mångårig erfarenhet av sina respektive ämnesområden, vilket borgar för en gedigen och aktuell utbildning. Kontakta oss gärna om du har frågor omkring våra utbildningar.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Serviceavtal – tryggt, säkert & lönsamt!

Efter en tid blir de flesta system slitna och funktionen försämras. Tyvärr upptäcks allt för ofta brister och fel när produkten har havererat helt.

Syftet med serviceavtal är att din utrustning ska fungera så optimalt som möjligt, över lång tid och utan onödiga driftstörningar som kostar tid, pengar och energi. Vi utformar alla serviceavtal efter våra kunders behov och de kan bland annat innehålla:

Revision – Kontroll av din anläggnings status. Eventuella avvikelser noteras i revisionsrapport.

Underhåll – Åtgärder för att förebygga driftstörningar. Exempelvis justering, rengörning och smörjning.

Service – Åtgärd av de fel eller brister som noterats i revisionsrapporten.

Support – Rådgivning

Serviceavtalet är ett bra sätt att skydda din investering. Vi kommer gärna ut till dig och ger förslag på ett serviceavtal för just din verksamhet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Säkerhetsanalyser

Alla verksamheter är utsatta för risker av olika slag. Det kan vara risker för person-, miljö- och egendomsskador.

Inom lås och säkerhetsbranschen används oftast säkerhetsanalyser för att förebygga inbrott och obehörigt tillträde. Risker som inte är identifierade eller kontrollerade kan resultera i personskador, stora kostnader, försämrade relationer och dåligt anseende.

Vi på Lås & Säkerhet kan med vår erfarenhet och kompetens ge vägledning när det gäller val av produkter och funktioner och hjälpa dig att identifiera risker. Vi ger givetvis förslag på eventuella åtgärder för din verksamhet.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Nyckelförvaring & administration

Oavsett om det gäller en eller flera nycklar så motsvarar de ofta ett stort värde i pengar, ansvar, tilltro och anseende. Många verksamheter upplever detta som en stor press.

Vi på Lås & Säkerhet har rutiner, tekniska lösningar och erfarenhet för att hjälpa våra kunder med nyckeladministrationen.

Vi tar hand om dina nycklar, förvarar dem på ett tryggt och säkert sätt, ser till att allt som händer med en nyckel eller knippa dokumenteras och ansvarar för att endast de som är behöriga, kan hämta och lämna sina nycklar hos oss.

Vi har kontroll över hela nyckelbeståndet och kan snabbt redovisa aktuell status och historik, för våra uppdragsgivare.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Låssystem

Låssystemet i en fastighet utgör grunden för att rätt personer får tillträde till rätt dörrar och systemet har därmed ett stort värde. Dels som skydd av fastigheten och dess inventarier och dels som låssystem i sig själv.

När vi tar fram ett låssystem till en fastighet så gör vi, oftast tillsammans med kunden, en genomgång av objektet. I vissa fall genom en okulär besiktning, i andra fall genom att använda ritningar. Oftast är det en kombination av båda. I detta arbete skall alla påverkande faktorer tas med i beräkningen. Ett illa upplagt låssystem kan leda till förtida utbyte.

Med dagens moderna teknik kan vi ta fram låssystem med lång livslängd, bra flexibilitet och kontroll. Med ett nyckeladministrationsprogram ser vi till att alla nycklar och cylindrar i ett låssystem kommer på rätt plats.

Vi jobbar dagligen med beräkning och projektering av låssystem och har mångårig erfarenhet av stora låssystem åt exempelvis bostadsbolag och industrier. Vi använder oss i huvudsak av dessa marknadsledande fabrikat: Alfa, Assa, Evva och Kaba.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Projektering

Det är allt för vanligt att objekt projekterats utifrån ett ”ensidigt” perspektiv och att investeringar i säkerhetssystem för hundratusentals kronor, enkelt går att forcera eller manipulera.

Det finns allt för många byggnationer som bara projekterats på skrivbordsnivå, utan att verkligheten och vardagen funnits med i planeringen. Detta resulterar ofta i att installationen inte har den säkerhetsnivå som kunden tror.

Då vi tillsammans med våra kunder projekterar olika anläggningar tittar vi på alla olika delar av objektet. Vi strävar efter rätt säkerhetsnivå, tittar på de krav och regler som skall följas, jobbar för bästa kostnads- och tidseffektivitet och sist men inte minst ser vi till att lösningarna har ett så enkelt och bekvämt handhavande som möjligt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Tillverkning!

I vår verkstad har vi all utrustning som behövs för att tillverka nycklar och cylindrar. I nyckeltillverkningen används ofta toppmodern teknik, maskiner och datorer.

Vi har personal med erfarenhet och kunskap för att även kunna tillverka gamla och ”omoderna” nycklar. Alla cylindrar och tillhållarlås tillverkas för hand.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row]